Kanit ulkona

8/21/2011

Veimme tänään ensimmäistä kertaa kanit ulos valjaissa. Ranskanluppa Kolgrimin kanssa käytiin aikanaan tiuhaankin ulkona; Kolgrim ymmärsi valjaiden laittamisen tarkoittavan ulos pääsyä, antoi suosiolla laittaa ne päälleen, viihtyi pihalla ja osasi itse tien ulko-ovellemme, kun tahtoi takaisin sisälle.Solveigille koetin joskus valjaiden laittamista saaden aikaan sellaisen paniikin, että luovutin ulkoiluajatukset tyystin. Kun kanit kuitenkin ovat tänä kesänä viihtyneet parvekkeella, ajattelin koettaa uudelleen. Itse valjaiden laittaminen oli melkoisen tahtojen taistelun takana, yllättäen sekä Solveigilla että Vendelillä, mutta ulos sentään päästiin. Harmaat jättikanivaljaat menivät luonnollisesti Solveigille, joten Vendelin oli tyytyminen hieman tyttömäisempään sävyyn..

             

             

             

                          

             

             

             Kuten parvekekäyntien perusteella odottaa osattiinkin, Solveig ei ulkona kauaa viihtynyt, vaan loikki pian määrätietoisesti takaisin ovelle, sisään ja suoraan kanien huoneeseen. Vendel puolestaan ei olisi sisälle malttanut palata lainkaan, joten ehkä uusiksi otetaan seuraavan kerran vain hänen kanssaan ja Solveig saa totutella ulkoilmaan vielä turvallisesti parvekeverkon takaa.

2 kommenttia

  1. Meilläkin on vielä yksi kani. Hän pääsee ilman valjaita aika isoon kissahäkkiin ulos.
    Kanisi ovat suloisia : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Entisessä osoitteessa meilläkin oli kaneilla ja marsuilla reilun kokoinen ulkohäkki, jota siirreltiin ruohon perässä pitkin puistoa. Muuttaessa tuo häkki kuitenkin jäi ja uusi olisi tarkoitus rakentaa, mutta täällä ei aivan läheltä otollisia (ruohoa kasvavia) sijoituspaikkoja löydy..

    VastaaPoista