Marsut eläinlääkärissä

12/01/2011

Viikko sitten kuusi vuotta täyttänyt Kaarna lohkaisi hiljattain hampaansa vinoon, joten tarkoitus oli viedä vaari tänään lääkäriin tytöt vain henkisenä tukenaan. Toisin kuitenkin kävi, kun Nilan silmästä löytyi eilisiltana heinänkorsi ja niin eläinlääkärin tarpeessa oli kaksi marsua yhden sijaan. Myös Kaarna kärsi samasta vaivasta jokin aika takaperin ja vaikka heinät molemmilta saatiin melko helposti pois ja Kaarnan sarveiskalvontulehdus hellitti parissa päivässä, jäivät molempien silmät aavistuksen rähmimään. Neva sentään on terve, mutta niin innokas huoltamaan toisten silmiä, että Nilan silmäkulmasta puuttuu jo karvaakin.

Eläinlääkäriaika meillä siis oli tänään 17:15, mutta sisään pääsimme jo tasalta. Vakioeläinlääkärimme Johanna tarkisti ensin molempien silmät, joihin antoi 3-4 kertaa päivässä / 7-10 päivän kuurin Oftan Akvakol-silmätippoja. Kaarnan poskihampaat todettiin normaaleiksi ja etuhampaansa lyhennettiin. Kuivaa likaa tuottaneista korvistaan löytyi hiivaa, johon saatiin kahdesti päivässä / 10 päivän Canofite Vet-kuuri.

Ihana Johanna kehui aikanaan hyvin syönyttä Hallaa vain pyöreän malliseksi, eikä suinkaan tuhdiksi ja sanoi tänään samaa Nilasta, joka syö meillä muidenkin edestä. Kaarnalle tehtiin perusteellisempi terveystarkastus ja saatiin vain kehuja, jotka huojensivat mieltä huomattavasti. Sydän ja keuhkot kuulostivat hyvältä ja massaa on kiitettävästi, vaikka vanhuus on varsinkin lonkkaluita tuonut tuntumalle.

Eläinlääkäristä lähdettiin hyvillä mielin ja nyt aloitellaan sitten tippakuureja niin silmiin kuin korviinkin. ..ja koputetaan vielä puuta, etteivät ongelmat tapansa mukaan lähde kasaantumaan, vaan tästä porskutettaisiin vielä pitkään eteenpäin koko revohka terveenä.

Kaarnan hampaat ennen ja jälkeen:

             

Kaarna kotona, silmän tutkimukseen käytetty neste vielä siivomatta.
Kaarna tuumaa, etteivät korvatipat olekaan lainkaan hullumpi juttu..
Nilalle silmätippoja..
..ja rapsutuksia perään.

2 kommenttia