Kissojen ensilumi

1/14/2012

Mitä sitä tekisi, kun koko illan ja yön on pyryttänyt lunta ja tuullut parhaimmillaan 10 m/s? Ulkoiltiin koirien kanssa perjantai-lauantai-välisenä yönä aamuviiden maissa ja ihastuttiin pihan peittäneestä, koskemattomasta puuterilumihangesta niin, että juostiin se hyvin pian kaikkea muuta kuin koskemattoman näköiseksi. Kun koirat olivat riehuneet itsensä väsyksiin, oli kissojen vuoro. Vaakatasossa sataneen puuterin ansiosta myös parveke oli saanut kevyen lumipeitteen, jota moni kissoistamme pääsi ihmettelemään ensimmäistä kertaa elämässään.

Midir on ennen meille tuloaan elänyt ulkokissan elämää arviolta kahdeksan vuotta ja tietää kokemuksesta, että jos ikkunasta tuulahtaa kylmää ilmaa, ei ulos laiteta nenää enempää. Kun nyt kerrankin avasin pakkasesta huolimatta ikkunan sijasta oven, innostui myös Midir tassuttelemaan lumessa. Midirin lisäksi tätä kummaa materiaa kävivät katsastamassa Mitmit, Tehanu ja Taiga.

Parveke-ulkoilun päätyttyä kävin vielä kiertämässä pihaa hihnassa mieluusti kulkevien Midirin ja Mitin kanssa. Midir ravasi pihaa päästä päähän lumessa kahlaten, kun Mitmit vain muutamasti ulkoilleena lähinnä molisi suoraa huutoa häkellyksestä. Talvesta vähemmän välittävä Midir sai alkuinnostuksen laannuttua ulkoilusta melko pian tarpeekseen, kun taas Mitin kanssa jouduttiin olosuhteiden pakosta – mongertamisesta turhan lähellä naapureiden ovia – siirtymään sitäkin pikaisemmin takaisin sisätiloihin.

Mikä ihana yö, josta lumisateessa salamalla räiskityt kuvat eivät kerro puoliakaan, mutta tässä muutama kuitenkin;


Usva ja astetta lähempi kontakti
Taigan mieleen lumi oli hieman turhan kylmä tuttavuus

Midir kahlasi eteenpäin tottuneesti hangesta viis
Mitti itsevalaisemassa tietään Keravan yössä

1 kommenttia