Kissojen kiipeilypuu Atlas

8/22/2012


Kissojen Zooplussalta tilattu kiipeilypuu Atlas on tätä kirjoittaessa pystyssä jo toista viikkoa. Päädyttiin juuri Atlakseen, kun haussa oli kattoon asti yltävä kiipeilypuu, joka mahtuisi lattiapinta-alaltaan pieneenkin tilaan (Atlaksen pohja 68cm x 43cm). Mökkejä ei välttämättä olisi tarvinnut olla lainkaan, sillä Catmaxissa niitä on jo kolmin kappalein, eivätkä kovin suuressa käytössä nekään. Sen sijaan yksi tärkeimmistä kriteereistä oli mahdollisuus kiivetä esteettä yhtä suoraa lattiasta kattoon asti, jonka lisäksi laskin Atlaksesta yhteensä kuusi eri paikkaa, jossa kissa voi koko mitallaan seisten teroittaa kynsiään. Riippumatot olivat plussaa ja ovatkin osoittautuneet ylimmän tason lisäksi puun suosituimmiksi paikoiksi. Hieman puu on vänkyrässä, jos tietystä kulmasta katsoo, mutta ei katsota. Kissat ovat puustaan tykänneet kovasti ja harvassa ovatkin ne hetket, kun sitä ei kukaan olisi käyttämässä. Joukosta erityisesti Usva viihtyy mökissä, Midir tasanteella ikkunan edessä ja Tehanu ja Mitmit riippumatoissa. Hieman kömpelölle Mithralle sopii hyvin, että korkealle pääsee myös tasolta toiselle mönkien, vaikkei kiipeily tai hyppiminen olisi se vahvin juttu. Saga ja Taiga ovat puusta ottaneet ilon irti etenkin päästessään siinä kaksin remuamaan.

Kaiken kaikkiaan olemme hankintaan todella tyytyväisiä ja suunnitelmissa olisi saada näitä vaikka parikin lisää, sillä tällainenhan sopii lähes mihin tahansa, eikä takuulla jää käyttämättä. Suosittelemme!

Kokenut työnjohtajamme Usva seurasi kokoamista alusta asti..
..testaillen tasoja sitä mukaa kun niitä paikalleen saatiin.
Vieja, Tehanu, Nimda ja Tulo ottivat kokoamisen astetta rennommin.
Mithra testaili puuta alkuun turvallisesti alle puolen metrin korkeudelta.
Jaa miltä näyttää kissan mönkiminen? Tältä.
Tehanun ensikiipeäminen vasta kasattuun puuhun:

 Siskokset ensimmäistä kertaa ihmettelemässä. Kuvassa myös Usva.3 kommenttia

  1. Kivan näköinen puu ja kivan on värinenkin! Itse en ole kovinkaan ihastunut niihin perus beigeihin raapimispuihin, jotka ovat usein myös valmiiksi jotenkin likaisen näköisiä. :---o Harmaa on sävynä mitä parhain, sopisi tänne munkin asuntoon.

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä tämä väripreferenssi tiputtaa melkoisen liudan muuten ihan varteenotettavia kiipeilypuita pois valikoimasta, josta suurinta osaa löytyy juur tuona beigenä. Mustakin saattaisi olla ihan kiva, jos olisi vain mustia kissoja..

    VastaaPoista
  3. Nuo pussit on ollut ihan ykkösiä meillä, joskus yhdessä on jopa kaksi kissaa kerralle. Ja toinen parhaus on juurikin se, että telineeseen voi rynnätä vauhdilla vaikka yläkerrastakin vauhtia ottaen!

    VastaaPoista