HIFK-Kärpät 4-5

10/14/2012

Allekirjoittanut lahjoi miestään tiistaisen syntymäpäivän kunniaksi HIFK-Kärpät-pelin lipuilla, joten lauantai vietettiin EtäKärppien katsomossa lähes loppuunmyydyllä (8110/8200) Helsingin Jäähallilla.

             

HIFK avasi pelin Petrellin (syöttäjinä O'Sullivan, Peltonen) maalilla 8:27 ja jatkoi vielä Erikssonin (Jokela) maalilla 17:10 tilanteeseen 2-0, ennen kuin Kärpät pääsivät mukaan Haatajan (Huml, Demers) 2-1 maalilla 18:18 juuri ennen erätaukoa. Omiinkin suursuosikkeihin kuuluvaa "herrasmiespelaaja" Peltosta nimitettiin selkämme takaa osuvasti suojelluksi eläimeksi, kun kiekoton Kärppien Plihal sai jo ohi luistelleelta Villeltä kyynärpäästä kasvoihin, jäi jäähän makaamaan ja joutui lopulta aivotärähdyksen  ja niskan retkahdusvamman vuoksi sairaalaan. Tilanne oli katsomomme surkeasta sijainnista, lähes katon rajasta käsin vähintäänkin epäselvä, mutta rangaistuksen puute herätti ilman myöhemmin katsottuja videohidastuksiakin ihmetystä.

             

Suojeltavat eläimet ja jääkiekko, huono yhdistelmä.
Toisen erän aloitti Kärppien Haataja 2-2 maalilla 25:42, jonka jälkeen HIFK kulutti lähinnä jäähypenkkiä Söderholmin, Melartin, Peltosen ja Erikssonin toimesta. Kärpiltä jäähyllä kävi Salomäen lisäksi Haataja, jota rangaistiin kampituksesta HIFK:in Ortion ryhdyttyä yllättäen maalivahdista kenttäpelaajaksi.


Salomäellä on asiaa.
             


Kolmatta erää ei ennätetty pelata edes ensimmäistä minuuttia, kun Luttinen (Peltonen) vei alivoimalla HIFK:in 3-2 johtoon 40:39. Kähkönen (Turris, Huml) tasoitti 50:41 tilanteeksi 3-3, johon Eriksson (Peltonen, Melart) vastasi 55:03 maalilla 4-3. Jos ennen peliä oli vahva tunne siitä, että Kärpät tulisivat voittamaan, alkoi tässä kohdin usko hieman horjua. Kun peliä oli jäljellä alle kaksi minuuttia, ottivat Kärpät aikalisän ja maalivahdin ulos, jonka jälkeen Huml (Demers, Turris) tasoitti 4-4 ajassa 58:22.

Erikssonin yritys hyvä kymmenen.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta puolin eikä toisin, joten seuraavaksi pelin ratkaisu oli kiinni voittomaalikisasta. HIFK:in ensimmäinen yrittäjä O'Sullivan laukoi tilanteen kotijoukkueen hyväksi 1-0, eikä Kärpissä toista peliään pelanneella Turrisilla onnistanut, joten tilanne pysyi samana. Seuraavana vuorossa olivat HIFK:in Pakarinen, joka ei kiekkoa Backlundin taakse saanut, sekä Kärppien kultakypärä Haataja, joka tasoitti tilanteen 1-1. Kolmansista yrittäjistä HIFK:in Granlund teki 2-1 maalin ja toistamiseen laukomisvuoroon valittu Haataja heti perään 2-2 maalin. Hallin jännityksestä tiheää tunnelmaa olisi voinut veitsellä leikata, kun tilanne oli kolmannesta poikki. Kärpät luottivat Haatajaan, joka teki jälleen maalin, 2-3, mutta niin teki myös toista kertaa HIFK:ille laukonut O'Sullivan, 3-3. Viimeiseksi jääneellä viidennellä kierroksella pari oli sama, mutta siinä missä Haataja taas onnistui, O'Sullivan ei ja Kärpät voittivat pelin  lukemin 4-5.

Backlundin, Demersin ja Humlin jatkoaikamietteitä.
Kohti voittomaalikisaa hyvillä mielin, eikä turhaan!
             Kärppien Backlund keräsi lopulta torjuntoja vakuuttavat kolmekymmentä samalla, kun Haataja laukoi toisessa päässä maaleja varsinaisella peliajalla kaksi, yhden pelin aikana yhteensä huimat viisi kappaletta. EtäKärppien katsomossa oli ilo ylimmillään vastapuolen hokemiin kuuluvan "Toinen puoli huutakaa meille!" raikuessa jo autioituneelle HIFK:in fanikatsomolle. Meille tämä oli kauden avaus, allekirjoittaneelle viides paikan päällä seurattu ja tähänastisista ehdottomasti viihdyttävin, aivan uskomaton matsi, jota olisi varmasti harmittanut seurata Kiekkoradion äärellä, vaikka Stenkkaa mieluusti kuunteleekin. Kolmannessa erässä, voittomaalikisasta puhumattakaan, kävi tilanne niin jännäksi, että hallilta poistuttiin jalat vetelänä, kädet täristen ja voitosta sellainen virne naamalla, että jos kyseessä olisi ollut naapurihalli, olisin pelännyt jonkun maansa myyneen näköisistä vastapuolen kannattajista tirvaisevan sen pois. Hienosti pelasivat molemmat joukkueet ja HIFK:in kannattajilla oli lähes tasan vuosi sitten viimeksi nähtyyn, vain maaleista innostuneeseen katsomoon verraten hieno (sitä voittomaalikisan aikaista buuausta lukuun ottamatta) meteli koko hallin täydeltä, koko pelin ajan.

             

Käsi ylös se, joka jaksoi lukea tänne asti! Fiiliksissä, ehkä vähän.

Helsingissä oli myös pylväs.

0 kommenttia