Keittiöremontin jaloissa

10/30/2012

Otetaan 15 eläintä, joista neljän koti on ensisijaisesti keittiö, ja lisätään yhtälöön keittiöremontti. Saatiin viikolla 44 kohdallemme osuvasta rempasta tieto jo muutama viikko takaperin, joten tätä on ehditty stressata jo hyvän aikaa. Koska tällaista laumaa ei niin vaan mihinkään evakkoon laiteta, ei auttanut kuin yrittää sijoittua mahdollisimman kauas metelistä ja ympätä kaikki samaan huoneeseen, jottei kukaan joutuisi paniikkiin ainakaan yksin. Chinchillojen häkki on liian suuri siirrettäväksi, joten aamu alkoi näiden kantokoppaan puijaamisella. Aamuseitsemän ollessa vielä aktiivista aikaansa, kapusi Vanja suoraan syliin päästäkseen jaloittelemaan. Tan epäröi hetken, kävi sylissä, poistui, toisti ja päätti sitten hypätä seinän kautta takaisin häkin ylätasoille. Paha vain, että tuo seinä sattui olemaan avoin ovi ja arviointivirhe lennätti hölmistyneen Tanin komeassa kaaressa lattialle ja siitä Vanjan seuraksi. Checkmate.


Aikaiseen herätykseen uuvahtaneet.

Kanit ottivat rennosti (ja kyllä, ovat myös hengissä, tarkistin).

Katonrajaan ruokailemaan kavunnut Nila.
Taiga & Saga.
Mittiä mietityttää.
Oletus oli, että ääniherkkä Vendel saisi metakasta täyden p****halvauksen, muttemme kumma kyllä osuneet oikeaan. Muitakin yllättäjiä mahtui joukkoon, sillä aina niin letkeä Mitti oli ensimmäisenä sängyn alla (kun naapuriasunnossa piikattiin) siinä, missä vieraita välttelevä Tehanu nukkui tyynenä lähimpänä ovea. Chinchillat nukkuivat yöuniaan ja marsut eivät tohinasta olleet moksiskaan, kun olivat ainoita, joiden ei tarvinnut evakoitua mihinkään. Sagalle vaikein juttu oli jakaa sama tila Mitin kanssa, joten voi olla, että tytöt viettävät (oletettavasti vähämetelisemmän) huomisen eri huoneessa. Vieja vilkuili oven lasi-ikkunasta ohi kulkevia remonttimiehiä ja jatkoi uniaan. Kovimmat metelit aiheuttivat pientä yleistä hälinää, mutta siinäpä se. Illasta ovet aukesivat eteisen ja olohuoneen puolelle ja chinchillat pääsivät häkkiinsä paheksumaan viereen muuttanutta jääkaappia. Kulkureitti keittiöön oli kuitenkin vielä pakko tukkia kissoilta ja kaneilta, sillä kaakeleiden paikalla ei ole enää edes seinää ja molemmat olisi kiva pitää rakenteiden tällä puolen.

             

Pohdintaan, miltä mahtaa näyttää 15 eläintä yhdessä huoneessa, on todettava, että aika olemattomalta. Tiheän tunnelman huomaa lähinnä tiuhempana tarpeena avata ikkunaa, kun happi meinaa pienestä tilasta näin monen hengittäjän kanssa loppua kesken. Remontin vetäjä kommentoi päivän päätteeksi, kuinka heillä on samanvärinen kissa kuin meillä ja venäytti naamansa näkemisen arvoiseen ilmeeseen, kun kysyin "Mikähän niistä, meillä näitä on seitsemän.." Arvoitukseksi jäi.

Eteisen kenttäkeittiö..
..ja varsinainen juuri nyt.

0 kommenttia