Mitti maailmalla, osa 2

10/05/2012


Jottei vallan koirapainotteiseksi kävisi, niin koetetaanpa nyt viimein saada tänne bloginkin puolelle Mitin elokuinen pyöräretki Tuusulanjärvelle. Uusi verkkokauppa wuf.fi toimitti tilaamamme pyöräkorin perille uskomattomalla vauhdilla, josta heille suurkiitos ja lämpimät suosittelumme. Itse kori on kaunis, mutta kaikkea muuta kuin käytännöllinen, sillä se on valtava, painava, eikä sen omilla kiinnityskoukuilla tee yhtikäs mitään. Toki mitoista olisi koon voinut päätellä, mutta silti hieman yllätyimme ja koukuista olikin jo kaupan sivuilla maininta, että "voit halutessasi varmistaa kiinnityksen esim. nippusiteillä tai narulla". Varmistaminen vain oli lievää kaunistelua, sillä ainakin meillä tämä kiinnitettiin täysin nippusiteillä miehen paettua viisaasti ärräpäiden viuhumista jo sisätiloihin.

             


Pyörän ohjaaminen melko korkealle kiinnittyvän, painavan korin kanssa oli keskittymistä vaativaa puuhaa, eikä tätä taaksekaan saanut mahtumaan. Autoja terveesti pelkäävän Mitin makuun kori oli autoteiden vierellä ajaessa selkeästi liian avoin ja sai melko koleassa ilmassa kissan myös palelemaan, joten seuraavalla kerralla lähtee varmasti reilummalla kädellä vilttiä mukaan. Varsinkin hiljaisemmilla tieosuuksilla Mitti oli kuitenkin intopinkeänä huutamassa, kuinka jännää kaikki oli ja selkeästi myös nautti olostaan. Ja koska Mitti luonnollisesti oli hiljaa vain satunnaiset autoteiden vieriosuudet ja huusi kellon korvikkeena suurimman osan matkasta, sai hän komeasta äänestään myös kanssapyöräilijöiltä kehuja.


             


Ensimmäinen ja turhan viileäksi käyneiden säiden vuoksi toistaiseksi myös viimeinen pyöräretki suunnattiin tosiaan Tuusulanjärven rantaan, eikä paljon parempaa paikkaa oltaisi voitukaan keksiä. Mitti pääsi ensimmäistä kertaa elämässään näkemään vettä näin valtavassa muodossa, kokemaan rantahiekan tassujensa alla ja haaveilemaan vesilintujen metsästämisestä – ehkä vähemmän tosissaan, mutta kuitenkin.

2 kommenttia

  1. Ilmeisesti et siis suosittelisi tuota pyöräkoria? Minä olen harkinnut sellaisen hankkimista ja muutamia katsellutkin, mutta vielä en ole mitään ostanut.

    VastaaPoista
  2. Ikävä kyllä en välttämättä. Jos asennoituu jo valmiiksi nippusiteiden tms. kanssa temppuiluun tai vaihtoehtoisen kiinnitysmekanismin hankkimiseen (meillä haussa tankoon ja etupyörään kiinnitettävä L-mallinen koriteline), niin sitten tämäkin on ok.

    VastaaPoista