Seitsemän kissan ruokkiminen

3/04/2013

Kattihaasteen joulukalenterin seitsemänteen luukkuun kuvasin kissojamme odottamassa iltapalaa ja kuten tuolloin mainitsinkin, innostuin aiheen kuvaamisesta siinä määrin, että lupailin näistä myöhemmin tulevaksi kokonaista omaa postaustaan. Kuvat on siis otettu viime vuoden joulukuun puolella ja ehtivät lähes unohtua ja jäädä kokonaan laittamatta, mutta meininki on hyvinkin saman näköistä joka ikinen aamu ja ilta.

Päällimmäinen ajatus tässä oli lähinnä kuvata sitä muutoin niin harvinaista tilannetta, jossa todella huomaa, kuinka paljon meillä kissoja loppujen lopuksi onkaan. Kun ruoka-aika lähestyy, näitä on ainakin 14, jotka kaikki hiljaa kerääntyvät ruokkijan lähiympäristöön harkitsemaan, syötäisiinkö syöttäjä, jos ei pian ala tapahtua.

Erityiset herkut tarjoillaan omille lautasilleen, jottei menisi hotkimiseksi, muutoin syödään sulassa sovussa samalta lautaselta keittiön työtasolla. Luvusta jää vain Mitmit, joka käytöstavat unohdettuaan on jo jonkin aikaa ruokaillut yksin viereisellä keittiön tuolilla. Saga syö pitkin päivää kuivaruokaa ja on varsinaisella ruokinnalla vähintäänkin harvinainen vieras, eli aamu- ja iltapalaa meillä laitetaan seitsemän sijaan kuudelle.

Ensimmäisinä ja viimeisinä paikalla ovat Taiga ja Mithra. Ääneen ruokkijaa hoputtaa kimakasti narisevaa ovea muistuttaen rääkyvä Tehanu ja jos touhussa kestää liiaksi, valuu Mithralta kuola pöydälle. Ruokaa laittaessa kissoista viisi istuu tiiviisti lautasen ympärillä ja aloittaa syömisen luvan saatuaan. Midir istuu lattialla ja odottaa, että hänet kupille nostetaan, totta kai.

Kissat syövät meillä mahdollisimman monipuolisesti raakaa lihaa ja sisäelimiä eri muodoissaan, Multicattia, satunnaisena herkkuna soijamaitotuotteita ja virikkeenä raksuja pohjaten Mirjam Nummisen ohjeisiin, täällä.

[edit: 2016 ja kissat ruokitaan meillä nykyään täysin eri lailla, koitetaan postailla päivitettyä versiota mahdollisimman pian!]


             Tämä olisi jäänyt laittamatta, ellen olisi huomannut kuvan tekevää Usvaa. Niin.

             


Mithra on ruokaa odottaessaan (no paljolti kyllä muutenkin) yhtä rakkautta.

             
             Koko värisuora: Usva, Taiga, Mithra, Tehanu ja Mitmit

             


Ja VIHDOIN sitä ruokaa! Tehanu, Taiga, Mithra, Usva ja Midir

7 kommenttia

 1. On kyllä niin upea kattiporukka teillä että ei tosikaan! ^___^

  VastaaPoista
 2. Ihanat, kiltit ja kärsivälliset :)

  VastaaPoista
 3. Koiraihmisenkin sydän vähän läpätti näille kuville, upeita kissoja ja kuvia!

  VastaaPoista
 4. Oih, ihania kuvia. En tiedä miksi mutta jostain syystä näin selkeästi mielessäni, että Muru voisi ihan hyvin istua tuossa joukon jatkeena... Vaikka koira mukamas onkin :D

  VastaaPoista
 5. Ja mä luulin, että meillä on neljän kanssa ruuhkaa :D

  Sun kuvat on muuten todella hyviä, niitä on ilo katsella !

  VastaaPoista
 6. No siinä on todellakin läjä kissoja :D Ja aivan mahtavaa jos he oikein osaavat odotella luvan aloittaa syöminen! :)

  VastaaPoista
 7. Suurkiitos kaikille! :) Ja tottahan Muru sopisi joukon jatkeeksi ihan huomaamatta. ;)

  Aloitusluvan odottaminen on oikeastaan pakko osata, sillä ei tästä mitään tulisi jos vähintään tuo neljä suuta yrittäisi samalle lautaselle, kun sitä vasta täytetään. ;)

  VastaaPoista