Hyviä ja huonoja uutisia

5/07/2013

Silmätippakuuri rauhoitti Solveigin vasemman silmän tulehduksen, muttei vaikuttanut vuotamiseen oikeastaan mitenkään, joten otettiin tänään suunta kohti eläinlääkäriä. Todettiin, että Solveig taisi matkata kantokopassa ensimmäistä kertaa sitten Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen väen tuotua hänet meille kuusi vuotta sitten ja reippaasti matkasikin.


Eläinlääkärissä oli kovin hiljaista ja Solveig pääsi tarkastukseensa hieman ennen neljäksi sovittua aikaansa. Sydän ja keuhkot kuulostivat hyviltä, hampaat näyttivät normaaleilta ja hyvää yleiskuntoaan (painoa 5,8kg) epäiltiin osaksi pitkän ikänsä salaisuutta. Silmissä näkyi hieman iän tuomaa sameutta, mutta muutoin nekin olivat täysin terveet. Tuo vasemman silmän kumimainen, valkoinen erite viittaa kuitenkin tuon puolen kyynelkanavan tukkoisuuteen ja siihen pelättyyn ylähampaiden juurten liikakasvuun. Hampaita voitaisi leikkauksella poistaa, mutta etenkin Solveigin iässä operaatiosta selviäminen olisi hyvin epävarmaa. Ja vaikka onnekkaasti kävisi, ei tällä lisäaikaa välttämättä saavutettaisi muutamaa viikkoa tai kuukautta kauempaa. Solveig on vanha kani ja jättikaniksi niin iäkäs, että kanssaan jaettu aika tuntuu jo nyt enemmältä kuin koskaan olisin uskaltanut toivoa. Näistä lähtökohdista olimme eläinlääkärimme kanssa yhtä mieltä siitä, ettei olisi mielekästä laittaa Solveigia läpikäymään hampaiden poistoa.

Tällä hetkellä Solveig on oma terve itsensä ja toivottavasti pysyykin sellaisena mahdollisimman pitkään. Tilannetta siis seurataan tarkasti ja eletään sen mukaan. Vasemman silmän huoltoa jatketaan kuten tähänkin asti, eli pidetään puhtaana ja kuivana ja annetaan silmätippakuureja tarpeen vaatiessa.

Huonot uutiset; Solveigin silmän vuotamisen syylle emme käytännössä voi mitään. Hyvät uutiset; Solveig on siinä määrin terve, ettei esimerkiksi ulkoilua tarvitse varoa ja niinpä korkkasimmekin keväisen parvekkeen oitis kotiin päästyä. Yhteistä aikaa on se, mitä on. Nautitaan siis siitä niin kauan kuin sitä riittää.0 kommenttia