Opiskelupaikka!

6/20/2013

Allekirjoittanut suuntasi aikanaan peruskoulusta lukioon haaveillen tulevaisuudesta etologina, eläinten käyttäytymiseen erikoistuneena biologina, joka kuitenkin kariutui matemaattisen lukihäiriön toteamisen myötä. Oli toki sinänsä mielekästä kuulla, etten yksinkertaisesti ollut vain tavallista typerämpi yksilö, vaan en vain käynyt yksiin matemaattisten aineiden kanssa, mutta tulevaa ammattia ajatellen jäin samalla tyhjän päälle.

Vuosia pyrin muiden hommien ohessa eläintenhoitopuolelle kuitenkaan sen suurempaa innostusta tuntematta, kunnes huomasin Amiedun eläintenkouluttajakoulutuksen kuvauksessa maininnan mahdollisuudesta suuntautua tuotantoeläinten käyttäytymisen asiantuntijaksi. Tällä mentiin jo niin lähelle sitä itselleni omimmalta tuntuvaa alaa, etten turhia hakemisen kanssa epäröinyt. Haastattelussa kävin kaikessa hiljaisuudessa viime viikolla ja niin sitä vaan pärähti tänään sähköpostiin, että "Onneksi olkoon, sinut on valittu opiskelemaan Amieduun!"

Näillä näkymin allekirjoittanut siis suuntaa opiskelemaan eläinalaa ja pääsee kuin pääseekin työskentelemään eläinten käyttäytymisen parissa, erikoistuen joko lehmä- tai ongelmakissapuolelle ja näistä kuvioista kuultanee varmasti lisää myös täällä blogin puolella, kun sen aika on. Ei hetkessä elämisessä mitään vikaa ole, mutta on se vaan ihanaa päästä suunnittelemaan myös tulevaa. Parhautta!

6 kommenttia

 1. Onneksi olkoon opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon, paljon onnea! :) Itsekin opiskelen ensi vuoden tuotantoeläinten parissa :) Sen jälkeen todennäköisesti suuntaudun pieneläimiin, mutta sen näkee sitten.. :)

  VastaaPoista
 3. Suurkiitos kaikille!

  Ja vape, ihanko totta? :) Olen myös hakenut pariin otteeseen maatalouspuolelle, mutta kokenut alan vaikeaksi oman arvomaailmani vastaisena, vaikka etenkin lehmien parissa opiskelisin ja tekisin töitä onnesta soikeana.

  VastaaPoista
 4. Joo! Tosin tuo pieneläinpuoli kiinnostaa enemmän, mutta tuolla ensimmäinen vuosi on kaikilla tuotantoeläinpuolella.

  VastaaPoista