Parvekkeen puulaatoitus

6/13/2013

Blogimme ensimmäinen varsinainen postaus kesäkuulta 2011 kertaa parvekkeemme verkotusprojektia, jonka valmistumisesta tulee kuluneeksi muutaman päivän kuluttua kokonaiset kaksi vuotta. Suunniteltiin jo tuolloin lautapohjaa, kalusteita, kissojen kiipeilypuita ja hyllyjä, joista vain viimeiset saatiin paikalleen vielä samana vuonna. Kaksi kesää kitkuteltiin betonilaatoilla, kunnes viimein tämän kesän alkajaisiksi hankittiin parvekkeelle sekä puulaatat, kokoontaitettava pöytä ja tuolit, että kukkajakkarat kissojen tähystysjakkarat. Olohuonettamme koristaa myös metritolkulla kuivumassa olevaa haapaa, josta pitäisi askarrella kissoille lisää kulkureittejä.             


Kun betonilaattojen auringossa lämpiämistä ei tarvitse erikseen odotella, vaan puulaatoilla kestää tassutella myös viileämmillä ilmoilla, on parvekkeen viihtyvyys parantunut kummasti. Laatat ovat allekirjoittaneen makuun turhan punertavat, joten voi olla, että näitä vielä käsitellään tummemmiksi, mutta se jätettänee suosiolla seuraavaan kevääseen. Jakkarat ovat olleet kissojen mieleen ja vaikka piknik-meiningissä lattialla istuen on ihan omanlaistaan tunnelmaa vähintään parin koiran ja kuuden kissan vahtivan silmän alla, on pöytäkin osoittautunut varsin oivaksi hankinnaksi. Päivää paistatellaan ja sadetta kuunnellaan silti yhä yhteiseltä, nyt hieman lämpimämmälle lattialle levitetyltä viltiltä.

Suunnitelmissa olisi vielä laittaa kissoille lisää hyllyjä ja leveämpiä, nukkumiseen soveltuvia paikkoja, sekä nuo mainitut puut kulkureiteiksi tai kiipeilypuuksi. Koirille on kaavailtu erilaisia itse rakennettavia petivaihtoehtoja, mutta toistaiseksi helposti pesuun heitettävä peitto on osoittautunut käytännössä kätevämmäksi. Palvelusväki haaveilee verhoista, lyhdyistä ja riippumatosta, mutta tällaisenaankin parveke taitaa olla asuntomme rakkaimpia paikkoja. Sekä meille, että eläimille.


             
             

             

4 kommenttia

 1. Ihanan nautinnollisen näköistä menoa ja upea parannus terassiin!

  VastaaPoista
 2. Ihailinkin jo viime postauksessa tota terassia, ihan superhieno! Musta se on vaan niin upeaa, että työ jaksatte aina kehittää tällaisia eläinystävällisiä ratkaisuja arjessa, kovin moni kun olisi voinut jättää koko hoidon verkoittamatta ja pitää lemmikit ihan vaan sisätiloissa ymmärtämättä miten paljon ne varmasti nauttivat tuosta tilasta.

  VastaaPoista
 3. Mieletön! Kade ! Ihana ! Kade !
  :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! :) Ja juu, meillä tosiaan pidettiin aikanaan ihmisillekin porttikieltoa parvekkeelle niin kauan, kunnes verkotus saataisiin valmiiksi. Varmistettiin sillä, että aikaiseksi myös saatiin ja olisihan tuo ollut jokaisella oven avauksella melkoinen riski, ettei joku ylimääräinen olisi huomaamatta tullut matkassa mukana. Tuskin tuosta olisi osannut nauttiakaan, jos toiset olisivat jääneet ikkunan toiselle puolen. :)

  VastaaPoista