Kattihaaste #25: Karvat

9/30/2013

Meinasi vallan unohtua, joten kiirettä pitää kun otamme vielä osaa syyskuun kissakuvahaasteen karvaiseen aiheeseen. Meillä kissankarvasavotasta vastaa pohjavillakarsta Furminaattori. Kissoja harjaillaan tällä n. kerran kuukaudessa, joskus kahdessa, eikä karvoista juurikaan ole ongelmaa, ei meille, eikä kissoille. Siis ihan siinä määrin, etten edes muista, koska meillä olisi viimeksi jouduttu karvapalloja nurkista siivoamaan, missään muodossa. Kaikista vaatteistahan näitä toki aina löytyy, on se seitsemän kissaa silti seitsemän kissaa..

Harjaan tarttuu karvaa eniten raidallisista, eli Mithrasta, Taigasta, Sagasta ja Mitistä, vähiten mustista Midiristä ja Usvasta. Harjaamiseen suhtaudutaan kissaväen puolelta melko myötämielisesti kehräillen ja totta kai irtokarvan pöllytessä myös syliin könyten poikkeuksena Mithra, joka saa kaikesta kosketuksesta niin voimakkaan ärsykkeen, että harjaamisensa on suoritettava hellästi, mutta puoliväkisin. Tehanua saa ehkä muutamasti harjata, jos tilanne on oikein rauhallinen ja kohdetta sopivasti unettaa, eli kuten kaikkien muidenkin hoitotoimenpiteiden kanssa, onnistuu harjaaminen vain jos hän ei huomaa, että jotain silityksiä kummempaa koetetaan edes tehdä.

/ Thanks to Furminator, we're not drowning in cat hair, which is 
September's theme for a photo challenge by the blog Kattihaaste.2 kommenttia

  1. Aikamoisia karvapalloja saaliina! Täällä pitää ryhdistäytyä ton harjaamisen kanssa, koska meillä taas niitä keriä pyörii laiitoilla ihan riittämiin....

    VastaaPoista
  2. Juu, ehtymätön luonnonvara tuo kissankarva - ja pitää kyllä useamman kissan taloudessa huolen, että harjata muistetaan. ;)

    VastaaPoista