Neva eläinlääkärissä

10/28/2013


Neva meni Nilan menetettyään niin huonoon kuntoon, että käytiin 18. syyskuuta eläinlääkärissä miettimässä syytä elottomalle turkilleen ja kaljuuntuville kyljilleen. Koska marsujen munasarjakystista oli ennestään kokemusta vuosien takaa ja oireensa vaikuttivat kovin tutuilta lukuun ottamatta sitä, etten tunnustelemalla kuitenkaan mitään löytänyt, osui epäilykseni hormonitoiminnan ongelmista oikeaan. Nevan vasen munasarja tuntui kuulemma hieman turvonneelta, mutta kystaa ei eläinlääkärikään löytänyt. Sen sijaan alaselästään löydettiin kyllä jotain, jota pääsin itsekin mikroskoopin kautta ihastelemaan ja josta eroon pääsy kävisi astetta vaikeammin, eli hilsepunkkeja (cheyletiella). Niin harvalukuisina, etteivät itsessään aiheuttaneet minkäänlaisia oireita, vaan eläinlääkärin epäilyn mukaan lähinnä hyödynsivät eläimen valmiiksi heikkoa kuntoa, mutta siinä ne nyt sitten olivat, tiettävästi laumamme ensimmäiset punkkia kummemmat ulkoloiset. Toiveikkaana puhun menneessä aikamuodossa, sillä tuosta eläinlääkärikäynnistä ja kolmivaiheisen Stronghold-kuurin (15mg 0,25ml annoksina) aloittamisesta on nyt sen parisen kuukautta ja jäljellä enää viimeinen, "varmuuden vuoksi" loishäätö ja keittiössä evakoineen Nevan paluumuutto.


/ We went to see the vet with Neva on the 18th of September as her overall condition had slightly deteriorated after losing Nila. She had some minor hormonal problems as I had suspected, a swollen left ovary, but no ovarian cysts. Unfortunately a few cheyletiella mites were also discovered, taking advantage of her poor health, but nothing severe enough to cause symptoms on their own and nothing a proper dosage of Stronghold (3 x 15mg 0,25ml, once every 3 weeks) shouldn't get rid of. It's been two months now and all that's left is the last "just to be sure" antiparasitic treatment and moving Neva back from the kitchen to her own place. So fingers crossed..

2 kommenttia

  1. Voi, meinas ihan itku tulla kun ajattelin pahinta ennen kuin ehdin lukea tekstiö pidemmälle että kyseessä olisi jotain vakavempaa. :c Mutta onneksi sain huokaista helpotuksesta ja teillä menee nykyään hyvin! :)

    VastaaPoista
  2. Miten ihanaa, että joku on noin hengessä mukana. :) Reippaastihan Neva porskuttaa, vaikka ulkoisesti kuntonsa ei juurikaan ole kohentunut. Täytyy katsoa, josko sitä saataisiin seuraavalla tarkastuskäynnillä apua myös hormonitoiminnan häiriöihin ja turkki ennalleen.

    VastaaPoista