Suo siellä, vetelä täällä

10/12/2013


Toinen viikko Muska seuranamme kului yhtä lailla metsäillen, mutta viimein myös niillä poluilla, joiden ohi oltiin kerta toisensa jälkeen kuljettu vain arvaillen, mihin saattaisivat viedä. Sen verta lapsuudesta asti tutuissa ympyröissä pyöritään, että tiesin kyllä entuudestaan miltä metsän vastakkainen puoli näyttäisi, mutta se, mitä tämä sille välille kätki, oli täysi yllätys.

Kolmisen eri polkua suuntasivat jokainen eri puolilta ensin korkealle kalliolle, siitä alas sammaleen peittämään metsään, sitten korkeiden koivujen välissä kulkevalle kujalle, kunnes melko yllättäen huomasimme päätyneemme keskelle suota. Jos jo sammaleinen osuus tuntui olevan kuin toisesta maailmasta, oli suolla olo melko epätodellinen, kuin oltaisiin huomattavasti kauempanakin kotoa. Niin kaunista ja seesteistä, että useampaan otteeseen oli pakko pysähtyä aloilleen vain ihastelemaan. Ja olihan koirillakin toki hauskaa pehmeällä alustalla juostessaan, vesi jaloista roiskien, Muskan suoriessa kerta toisensa jälkeen vesilampareiden poikki vatsaa myöten itsensä kastellen.

/ Our second week with Muska was equally spent in the forest, but finally also on those paths we had walked past over and over again only guessing where they might take us. As I've lived all my childhood close by I knew what the other side of this forest looks like, but had no idea what it hid in between.

After walking deeper and deeper, up a steep cliff, down a moss covered forest and through an alley underneath some tall birches, to our amazement we found ourselves in the middle of this gorgeous, serene swamp. If the mossy part had already looked like straight out of a storybook, standing on the doorway (there literally was one formed by a hedge of trees, so I had a bit of a Narnia-moment there) of this swamp felt completely unreal, like we would have been way further from home than we actually were. Loved it, as did the dogs, enjoying the soft ground under their paws, splashing water as they ran past, and naturally Muska taking it to the extreme by choosing shortcuts through pools of water, getting herself wet from the tip of her nose to the end of her tail.

             

                          
             

Menninkäisen maja, sanoi mies. Aww.


             5 kommenttia

 1. Ihanaa menoa, josta saa jälleen päivään hyvän mielen!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kuvia..taas jälleen kerran :D Oon seurannut tätä sun blogia jo pidemmän aikaa koska haaveilen ajasta, jolloin itsekin voisin omistaa noooin paljon eläimiä!

  Tämä on ehkä vähän typerä kysymys, mutta missä sinä pidät kissojesi vessoja? tai että oletko jotenkin naamioinut ne esim kaappien sisään vai miten? Olen ajatellut hankkia hesystä ensimmäiset kissani ehkä ensi vuoden alussa, mutta tuskailen vähän niiden vessojen kanssa haha ja sitten sinä tulit mieleeni, että missä ihmeessä sinä pidät laumasi vessoja :D  VastaaPoista
 3. Voi miten kiva kuulla! :)

  Eikä lainkaan typerä kysymys kissanvessojen sijoittamisesta, kun niitä sen kissojen lukumäärän + yksi pitäisi olla, meillä siis hulppeat 8 kappaletta. Ikävä kyllä meillä näiden sijoittelusta on vain hyviä suunnitelmia, joita ei toistaiseksi olla saatu toteutettua. Tällä hetkellä osa on Ikean Löva-vuodekatoksen alla (sattui jäämään tarpeettomaksi, ei siis varta vasten ajateltuna sentään), osa Lack-pöytien alla ja yksi kallellaan olevan vanerilevyn takana, mutta tarkoitus olisi tulevaisuudessa muuntaa marsuhäkki kissanvessojen sijoituspaikaksi (tästä lisää sitten kun käy ajankohtaiseksi) ja rakentaa jonkinlaisia kalusteita muihin huoneisiin. Googlen kuvahakuun kun laittaa hakusanaksi "cat toilet furniture" saa aika mainioita ideoita ja kannattaa myös Maunon ja Epun kissanvessakaapit katsastaa täältä ja täältä. Yllättävän hyvin nuo kuitenkin aina paikkansa löytävät ja toki nykyään on paljon myös sellaisia vessoja (mm. Modkat), joita ei ulkonäöltä vessaksi heti tajuakaan.

  Hieno juttu, että olet Hesyn kissoille tarjoamassa kotia. :)

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita ja iloisia kuvia! ♥
  Koirien kanssa metsässä ulkoilu on jotain niin mahtavuutta :)

  VastaaPoista