Menneet vuodet, hupenevat raidat

5/18/2016

Luonnoksissa on viimeiset kolme vuotta seissyt ajatelma väriä vaihtavasta whippetistämme. Olin tuolloin puistoilureissumme kuvia muokatessani pysähtynyt kuvaan, jossa Nimda poikkeuksellisesti katsoo suoraan kameraan. Kasvojen väritys oli huvennut otsalle kuin pakeneva hiusraja ja pigmentti alkanut haalistua myös silmiensä ympäriltä. Vasen puoli, joka aina oli ollut tummempi, oli sitä enää hädin tuskin huomattavasti. Viiksikarvat, jotka olivat olleet kasvojensa oikealla puolella valkoiset ja vasemmalla mustat, olivat nyt yhtä valkoiset molemmin puolin.


Ymmärrettävää toki, ettei kukaan pian yhdeksänvuotiaana näytä enää samalta kuin ennen ensimmäistäkään syntymäpäiväänsä, mutta olihan tuo muutos jo melko konkreettinen. Saati, miltä hän tänä päivänä, nyt jo 12-vuotiaana näyttää. Myönnettävä on, että Nimdan ikääntyminen on itselleni melko epätodellinen paikka. En osaa nähdä Nimdaa vanhana koirana, eikä taida Nimda itsekään. Ollaan tässä ja nyt ja mielellään ikuisesti.

             

             

Nimda on elänyt kanssani asuessani vielä kotona Tuusulassa, jännittänyt mukanani ensimmäisellä junamatkalla Ylivieskaan, juossut Juhanin pelloilla Kalajoella, muuttanut kanssamme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme Hyvinkäälle ja sieltä nykyiseemme Keravalle. Nimda on ollut vastassa kaikkia kotihoitokoiriamme, kasvanut yhdessä Ameerahin kanssa ja ollut osa laumaamme kun siihen ovat vielä kuuluneet Tamlin, Kuura, Kiana, Sora, Kairi, Yorda, Eeka, Tinia, Varjo, Móri, Kolgrim, Luna, Eskil, Kasia, Halla, Kaarna, Vendel, Nila, Neva, Solveig, Vieja, Sansa ja Meera. Mutta Nimda, Nimdahan on aina.


/ I've had this post in the drafts for the past three years of our whippet losing her stripes, growing old. For me personally her aging is something surreal. I can't see her as an old dog and I doubt she does either. We're living here and now and preferably forever. She's been there to greet all of our foster dogs, grown up with Ameerah and has been a part of our family back when we still had Tamlin, Kuura, Kiana, Sora, Kairi, Yorda, Eeka, Tinia, Varjo, Móri, Kolgrim, Luna, Eskil, Kasia, Halla, Kaarna, Vendel, Nila, Neva, Solveig, Vieja, Sansa and Meera. But Nimda, Nimda is forever.

2 kommenttia