Marga

7/04/2017


Hän on Marga. Nuori ja arka erityistarpeinen tyttö Scooby Valladolidin tarhalta, jolla on mahdollisesti neurologinen vamma vasemmassa takajalassaan, sillä ei käytä tätä oikein ja on tätä ajoittain myös syönyt itse. Hän on ollut tarhalla nyt jo kuukausia ilman perusteellisempia tutkimuksia ja on yksi niistä onnekkaista, jotka Galgos del Fénix lennättää kotihoitoon Suomeen. Olen pitänyt Margaa silmällä siitä asti, kun hänestä ensimmäisen kerran kuukausia sitten mainittiin, sillä hän on tyypiltään juuri meidän oloisemme ja sellaisena sydämeni oitis varastikin, mutta kun kotona oli ennestään yksi neurologisista ongelmista kärsivä tapaus, annoimme asian olla.

Jouduttuamme päästämään Islan pois viimeisen vuoden kuluttua varsin intensiivisesti hänestä huolehtien tiesimme meillä nyt olevan aikaa, jaksamista ja tilaa joko kotihoitokoiralle tai toiselle omalle, josta olisi seuraksi sitä niin kovasti kaipaavalle Saoirselle. Syksyllä, ehkä, joten kun Galgos del Fénix haki kotihoitajia elokuussa tuleville koirille, tarjouduimme vapaaehtoisiksi. Hiljaa keskenämme toivoimme, että tämä tulisi olemaan kuka tahansa muu kuin Marga, sillä hänen tapauksessaan olisi meidän puolestamme melkoinen foster failuren riski, mutta tietenkin juuri häntä meille tarjottiin. Vain aika näyttää, kuinka tässä loppujen lopuksi käy, mutta on hän kotihoitokoira tai oma, on hänellä paikka täällä.

Kuukauden tai kahden odotus muuttui pikemmin matkustavan lentokummin myötä kuitenkin vain viikoksi, josta on jäljellä enää 3 päivää, joten mikäli mikään ei viime tingassa vikaan mene, on Marga täällä niinkin pian kuin nyt perjantaina. Meille tämä on melkein liiankin pian Islan menettämisen jälkeen, mutta toisaalta taas juuri oikeaan aikaan ja omalla tavallaan myös lohdullista. Islan poismeno antoi näin paikan toiselle, jonka niin kipeästi tulisi päästä tarhalta pois. Saatamme olla vielä hieman rikki, mutta ei se meistä sen kykenemättömämpiä tee antamaan hänelle sitä rakkautta ja huolenpitoa, jonka hän ansaitsee, ehkä jopa päinvastoin. Olemme valmiita.

             

/ This here is Marga. She's a young and timid special needs case at Scooby Valladolid with a possible neurological injury on her left rear leg, which she doesn't use correctly and has chewed on herself in the past. She has been at the shelter for months now without further examinations done and is one of the lucky ones Galgos del Fénix is flying over to be fostered here in Finland. I've kept an eye on Marga ever since she was first mentioned months ago as she seemed the type we usually adopt and as such stole my heart a little the minute I saw her, but with one neurological case at home already, we passed.

Now, when we had to let Isla go after the past year revolving around her we knew we now had the time, energy and space to either foster or get another dog to keep Saoirse company, which she so clearly would love to have. In the fall, maybe, so when GDF needed new foster families for dogs flying in August we immediately volunteered. Silently we hoped it would be anyone else except Marga as there would be a huge risk of a foster failure on our part if it was, but of course it was her we were offered. Only time will tell how this ends up going, but foster or ours, her place is here.

A wait of around a month or two however changed to only a week of which 3 days remain as an earlier flight came up, so if nothing goes wrong at the last minute, Marga will be here as soon as this Friday. For us this is almost a bit too soon after losing Isla, but in a way it's also comforting. Her passing now gave a place for another, who so desperately needs to get out of the shelter. We might be a bit broken, but that doesn't make us any less capable of giving her the love and care she deserves, maybe even the opposite. We are ready.

0 kommenttia